Joonas Vatjus, tenori


Joonas Vatjus (kuva Seppo Aho)
Joonas Vatjus (kuva Seppo Aho)


Joonas Vatjus (s. 1991) valmistui muusikoksi Tampereen ammattikorkeakoulun sävellyslinjalta vuonna 2021. Hän valmistaa parhaillaan laulupedagogin ja kirkkomuusikon ammattiopintoja Oulun ammattikorkeakoulussa. Musiikkiopintojensa lisäksi Joonas on valmistunut filosofian maisteriksi Oulun yliopiston luonnontieteellisestä tiedekunnasta vuonna 2022.

Laulamiseen liittyviä oppeja Joonas on saanut erityisesti Soile Isokoskelta (vuodesta 2022 lähtien), Airi Tokolalta (vuosina 2020-2022), Petri Antikaiselta (vuosina 2018-2020) ja Raimo Niemikorvelta (vuosina 2012-2018). Edellä mainittujen lisäksi Joonas on täydentänyt oppejaan mm. Veikko Kiiverin, Markku Liukkosen, Taimo Toomastin sekä Esko Jurvelinin mestarikursseilla.

Erilaisten lied- ja kamarimusiikkikokoonpanojen lisäksi Joonas on laulanut useampien eri orkesterien (mm. Haapaveden kamariorkesteri, Oulunsalo Ensemble, Savonlinnan Oopperajuhlaorkesteri, Oulu Sinfonia, Saimaa Sinfonietta, Oulun kamariorkesteri ja Lapin sotilassoittokunta) sekä kuorojen  solistina.

Tammikuussa 2023 käydyssä Lappeenrannan valtakunnallisessa laulukilpailussa Joonas sijoittui jaetulle kolmannelle sijalle. Äänityypiltään Joonasta on luonnehdittu spinto-tenoriksi.


Tulevat esiintymiset

2024